Jag kan bara säga att jag älskar dig

Ett av mina favoritkärlekspar genom vår tids historia är den mellan Axel von Fersen och drottning Marie-Antoinette. Hela historien kring dem osar av förbjuden, omöjlig kärlek och spänning som om det hela vore uppdiktat!
 
Att von Fersen-släkten ägde och Axel d.y. dessutom besökte vackra Steninge slott, inte långt ifrån mig, gör det hela inte mindre intressant. Att kunna gå där och känna historiens vingslag får både hjärtat och hjärnan att fladdra till och gå igång lite extra.
 
Därför är Margareta Beckman's bok Jag kan bara säga att jag älskar er... ett måste i bokhyllan. För någon dag sedan slog jag äntligen slag i saken och köpte den. Nu trängs den (snart!) på en hedersplats bland de andra favoritfavoriterna som Orwells 1984, Bo Kaspers orkester I centrum och de andra små guldklimparna i bokhyllan.
 

Att se fram emot hösten

Har äntligen fått tid att sätta tänderna i den tjocka, underbara katalogen med höstens utgivningar. Det är så kul att läsa om vad som komma skall, fundera på vad som kan komma att bli storsäljare i butiken, vilka böcker jag bara måste läsa och inspireras av höstens alla nyheter. "Tyvärr" lämnar jag Sverige för Australien i oktober, så jag kommer inte att ta del av de flesa böckerna förns nästa vår, men jag gråter inte direkt för det!
 
Här kommer ett litet axplock av det som jag ser fram emot mest;


- Vi måste sluta ses på det här sättet
, Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck, Gilla förlag

- Läsarna i Broken Wheel rekommenderar, Katarina Bivald, Bokförlaget Forum. Finns redan här hemma i bokhyllan och väntar på att få bli läst och recenserad!

- Barnbruden, Anna Laestadius Larsson, Piratförlaget. Även denna bok ligger och väntar på att få bli läst.


 
- Det finns råttor överallt utom på Antarktis, Sara Beischer, Ordfront förlag.
 
- 90 minuter, Katarina Persson, Frank förlag.
 
- Jessie Lambs testamente, Jane Rogers, Ordfront förlag.
 
 
- Rex Mundivalsen, Toni Rhodin, Kira förlag.

- De fördömda, Joyce Carol Oates, Albert Bonniers förlag.
 
- Eldhärjad, Tamara McKinley, Bokförlaget forum. Hon fick mig att öppna ögonen för det fantastiska Australien. Som jag ska tillbringa ett halvår i.
 
 
- Än finns det hopp, Karin Wahlberg, Wahlström & Widstrand.
 
- En oväntad vänskap, Abdel Sellon, Libris förlag. För ovanlighetens skull kom faktiskt filmen före boken. Filmen med samma namn har vart frankrikes största internationella publiksuccé någonsin. Den handlar om den nyligen frigivna Dress, en förortskille som anställs som personlig assistent åt den ensame Philippe som sedan en olycka är förlamad.

 
Dessutom kommer det också att släppas en hel drös med nya faktaböcker. De jag har spanat in lite extra är:

- Höstmat från Arlaköket, Bonnier fakta.
 
- United states of Cakes, Roy Fares, Bonnier fakta. Precis som namnet antyder så handlar boken om alla de godsaker som landet på andra sidan havet erbjuder. De härligt lockande och inspirerande bilderna får även den mest inbitne usa-motståndaren att kapitulera för vad landet har att erbjuda...

 
- Morberg firar jul, Per Morberg, Bonnier fakta.
 
- Året med Ernst, Ernst Kirchsteiger, ICA bokförlag. Inga ord behövs. It´s Ernst you know. Recept, inredning och livsfilosofi under ett år med Ernst.

Nu är den här:

 
Den där känslan av att få öppna en stor kartong fylld med någonting som man längtat efter riktigt, riktigt länge. Ah ljuvlig! Nu finns både Insurgent och Gardell's tredje och avslutande del Döden på jobbet. BOKLYCKA!
 
 
 

Sigtuna litteraturfestival 2013

Om du ska göra ett enda besök i Sigtuna i år bör du komma hit den 17-18 augusti. Dock, är det en sådan mysig stad både sommar och vintertid att det nästan krävs fler än ett besök - jag säger bara december, julmarknad och Sigtuna, det kan vara något av det mysigaste jag vet!
 
Men nu är det sommar och fokus på den festival som går av stapeln just 17-18 augusti, Sigtuna litteraturfestival. Förra årets stora succé är tillbaka med ännu ett välfyllt och härligt program. Författarbesök, signeringar, föreläsningar, bokbord och bokkärlek över hela staden under en hel helg. Utanför bokhandeln där jag jobbar, kommer vi tillexempel att duka upp ett långbord med lokala författare och deras verk. Tyvärr kommer jag inte direkt att kunna njuta av helgen, givetvis är det massor med jobb att sköta, men oj vad kul det kommer bli!

Några av de författare som besöker festivalen är bland annat Kristina Ohlsson (Paradisoffer, Davidsstjärnor), Patrik Lundberg (Gul utanpå), Jerker Eriksson & Håkan Axlander-Sundqvist (Kråkflickan, Hungerselden, Pythians anvisningar), Po Tidholm (Norrland) Henning Mankell & KG Hammar, Karin Alvtegen (Fjärilseffekten) Anders Roslund & Börge Hellström (Två soldater), Ingelin Angerborn (Rum 213, Tredje tecknet), Smilla Luuk (Smila bakar glutenfritt) - alltså ni hör ju! Det jag nämnt hittills är dessutom bara en liten bråkdel av alla de författare som kommer besöka festivalen under de två dagarna. För bra för att missas alltså!
 
Inne på http://sigtunalitteraturfestival.se/ hittar ni all information ni behöver. Där finns program, vart man kan köpa biljetter, tider, tips på hotell osv. Om ni undrar över något kan ni även fråga på här i bloggen.
 
 Logotyp Sigtuna Bokhandel
 Bilder lånade från http://sigtunalitteraturfestival.se/
 

Nytt i bokhyllan

Jag älskar att rota efter böcker. Där jag bor finns det världens bästa lilla secondhandbutik med ett helt rum fyllt av pocketböcker för en femma och inbundna för trettio. Paradiset! Och varje gång kommer jag ut med ett gäng godbitar... Och även här på jobbet går det att hitta små guldkorn och fynd, en trappa ner i källaren. 
 
Livet på en kylskåpsdörr (pocket)Om det ändå vore sant (pocket)
 
Veckans tre bokfynd var Medicinen av Hans Koppel, Livet på en kylskåpsdörr av Alice Kuipers och Marc Levy´s Om det ändå vore sant (filmen som är baserad på boken "Just like heaven", var en av mina favoriter när jag var yngre. Hade förövrigt en liten crush på Mark Ruffalo, han som spelar huvudrollen...) Tre lite äldre böcker jag har vart sugen på att läsa ett bra tag.

Dessutom har det trillat in två recensionsexemplar i form av;
 
En massa härlig läsning väntar med andra ord!
 
 
 
 

Att älska böcker

Förutom skönlitteratur och facklitteratur är jag helt fullkomligt nedkärad i fina anteckningsböcker och kalendrar. Jag har alltid samlat på det och en av årets höjdpunkter har alltid vart att få köpa hem årets kalender i början av terminen... En av mina absoluta favoriter i det området är - förutom stilrena och minimalistiska Ordning & Reda - Paperblanks. De tillverkar utan tvekan de vackraste böckerna i kategorin och får det att kittla i både mage, fingrar och hjärta!
 
Den sista ser nästan ut som en magikers handbok med sina symboler och tecken. Det har två små knäppen på sidan, bladen är vackert utsmyckade och den känns riktigt gammal... Och kommer att få agera resedagbok under mina 6 månader i Australien!

Mitt perfekta liv - Sarah Dessen

Dessen, S - Mitt perfekta liv - 29677713

Macy lever det perfekta livet. Hon är tillsammans med den perfekta pojkvännen och är den perfekta dottern. Ända tills den dagen då pojkvännen vill ta en paus, hon inser att sommarjobbet vid bibliotekets informationsdisk kommer bli ett helvette och när hon - mot alla sina principer - bestämmer sig för ta en chans.

Hon får jobbet på den smått kaotiska cateringfirman Wish.
Där träffar hon bland annat den karismatiska Kristy, den tystlåtna Monica, domedagsintresserade Bert och Wes. Wes, den snygge och kreativa killen som precis som hon förlorat en förälder. För första gången sedan hennes pappa dog börjar Macy njuta av livet igen. Men hur ska hennes nyupptäckta värld passa ihop med hennes, och framför allt hennes mammas, förväntningar på det Perfekta Livet?
 
Sarah Dessens böcker är den perfekta sommarläsningen. Rekommenderad ålder till böckerna är 12-15 år, men hennes böcker fungerar minst lika bra till alla över 15 år som söker lättlästa, men välskrivna och riktigt härliga böcker.
 
Mitt perfekta liv handlar om att våga släppa loss och att våga ta för sig av livet. Som i det flesta av hennes böcker innehåller även denna, ingredienser som kärlek, sommar, sömnlösa nätter, att utvecklas som människa och såklart han, killen med stort K, Wes i det här fallet. Den inte helt felfria (men ändå så perfekta!) killen som man inte kan låta bli att falla pladask för...

Jag gillade Macy, även om det inte riktigt kändes som om man fick lära känna henne ordentligt. Och störde mig rejält på att hon inte gjorde någonting emot mamman, som stundtals (typ hela tiden) betedde sig bra mycket värre än Macy.

Jag gillade boken, men tycker dock inte att Mitt perfekta liv är den bästa av hennes böcker. Along for the Ride (Mycket mer än så) är fortfarande min favorit. Och den senaste svenska översättningen av hennes böcker Blunda och hoppa ligger och väntar på att få läsas på nattduksbordet = boklycka!
 
3/5

Orginaltitel: The Truth About Forever
Författare: Sarah Dessen
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2011
ISBN9789129677713MAJ

#30 Den vita massajens dotter - Corinne Hofmann
#31 Uttagningen - Maths Claesson
#32 Gul utanpå - Patrik Lundberg
#33 Mingrodornas återkomst - Karin Brunk Holmqvist
#34 På jakt efter historien - Jan Guillou
#35 Mirakel - Renate Nedregård
#36 Washington DC - Meg Cabbot
#37 Rensa i röran med feng shui - Karen Kingston
#38 Blomsterspråket - Vanessa Diffenbaugh


Lästa böcker:
Varav engelska: 0
Klassiker: 0
Antal recensionsexemplar: 4 - Uttagningen, Gul utanpå, Mintgrodornas återkomst, Blomsterspråket 
 
Bäst: Uttagningen!
 
Sämst: Den vita massajens dotter, Mirakel, Washington DC
 
Favoritomslag:
 
------------------
* - omläsning
Understrukna
- finns i min bokhylla

APRIL

#22 Min förlorade oskuld - Emma Mclaughlin
#23 Mer än ögat ser - Melissa Marr
#24 Ljusets dotter - Elisabet Nemert
#25 Du, jag & vi - Pia Hagmar
#26 Tusen och en natt, bok 1
#27 Ordets makt och vanmakt - Jan Guillou
#28 Den vita massajen - Corinne Hofmann
#29 Boel & Oscar - Josefin Sundström

Lästa böcker:
Varav engelska: 0
Klassiker: 1 - Tusen och en natt
Antal recensionsexemplar: 2 - Du, jag & vi, Boel & Oscar
 
Bäst: Boel & Oscar
 
Sämst: Min förlorade oskuld och Den vita massajen (som var en väldigt intressant(!) bok, men som föll på grund av språket)
 
------------------
* - omläsning
Understrukna - finns i min bokhylla

Hej igen!

Okej, jag erkänner. Jag är en hemsk bloggare. Jag vill, men det går inte. Kroppen vill, men anden är svag - fast tvärt om! I och för sig så har jag vart rätt upptagen den senaste tiden och prioriteten har legat på helt andra håll än att sitta vid datorn, men nu ska jag ge det ett försök till.
 
Trots att jag inte uppdaterat på över en månad så är ni ändå några stycken som har vart inne och kikat varje dag, vilket är jättekul. Nu är jag tillbaka i alla fall och lite senare idag dyker det upp några fler inlägg. 
 
Nu ska jag fortsätta att stå och svettas i den stekande heta bokhandeln. Solen skiner, inte ett moln så långt ögat kan nå och temperaturen ligger på stadiga 28 grader. Alla vännerna hänger på stranden och jag känner mig inte så lite sugen på att ansluta till den ljuva skaran. Men nu är det jobb som gäller i någon timme till!


 

RSS 2.0