(plötsligt händer det!) Linux - uttagningen

Här var det dött.
Men. Plötsligt händer det!
 
Det är inte så att jag inte har läst någonting den senaste tiden. Tvärt om har jag hunnit läsa många bra böcker och hyllplanen dingnar av godbitar som bara väntar på att få bli lästa. Hela tiden fylls det dessutom på med ÄNNU fler måste-ha-böcker, recensions-ex och fyndböcker. Och bokhandeln? Ja, den fullkommligt svämmar över av bra böcker jag bara måstemåste läsa. Så det är inte där bloggtorkan sitter i. Problemet är bara att jag inte har tid att blogga om det. Faktum är att jag knappt har tid att sitta vid datorn (och det, mina kära läsare, är någonting alldeles extraordinärt!).
 
Vad var det då som fick mig att logga in och väcka upp bloggen igen då efter den här månadslånga torkan? En bok såklart! Och inte vilken bok som helst, utan nämligen någonting så otippat och "ocreddigt" som ungdomsboken Linux - uttagningen av Maths Claesson. Omslaget är helt fantastiskt och lyckan jag kände när jag såg den röda, tryckta texten på den (läsex) är svår att förstå om man inte är en riktig boknörd...
 
Linux är en pojke i ett framtidens Stockholm. Varje kväll spanar han upp på stjärnorna och drömmer om en framtid som rymdpilot. Långt där uppe, ute i omloppsbana kring jorden, finns Kristallstaden en av många bebodda rymdstationer och målet i hans drömmar. En dag får han sitt livs chans, frågan är bara om han har vad som krävs?
 
Inte direkt vad jag brukar läsa, men någonting tilltalade mig väldigt mycket med den. Sådär som det kan vara ibland. Slumen som gör att man bara råkar plocka upp en bok ur en låda eller hylla för att det är som om den TALAR direkt till en. Och sen så visar det sig att det blir en av ens nya absoluta favoritböcker. Den som säger att böcker inte kan tala...pf!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0