I kroppen min - resan mot livets slut och alltings början

 

I mars 2011 fick Kristian Gidlund sin första cellgiftsbehandling mot den nyligen upptäckta magcancern. Han började skriva en blogg, "I kroppen min". Ett halvår senare såg det ut som om behandlingen hade lyckats. Men i augusti 2012 hade cancern kommit tillbaka och visade sig vara obotlig. De starkt berörande texterna i Kristians blogg blir nu bok.
 
Det var en av mina vänner som förra året tipsade om Kristians blogg och jag beslöt mig för att besöka den. Jag var sedan tidigare varken insatt i vem han eller bandet där han spelade i var, men det spelade inte någon roll för när jag väl började läsa kunde jag inte sluta. Jag satt som hypnotiserad och läste varje blogginlägg, varje sida som förtrollad. Vandrade längre och längre tillbaka i tiden. 

Hans texter är raka, nakna och ärliga. De träffar en rakt in i det innersta djupet. Han blundar inte för sanningen, döljer ingenting. Är brutalt ärlig och framför allt - han berör.

"Jag böjer mig ned över musiken med mannen som är en av de mest lojala jag vet. Vi har båda tänkt spela samma låt. Varför vet jag inte. Det är ett märkligt sammanträffande. Mörkt. En aning obehagligt. Jag vänder mig hastigt om. Ser mina vänners leenden. Hör deras skratt. 2012 har sprängts i bitar över vattnet mot Lilla Essingen. Nu väntar 2013, ett år som kan bli det värsta någonsin. Jag och mannen med tålamodet tittar på varandra. Kanske är det nu som den dåliga stämningen kommer att infinna sig, tänker jag kort innan låten drar igång.
   En av oss kommer dö ung.
   Det visade sig bli jag."
http://ikroppenmin.blogspot.se/

Titel
I kroppen min - Resan mot livets slut och alltings början
Författare
Kristian Gidlund
ISBN
 9789137140520
Förlag Bokförlaget Forum

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0