Dödsritten - Maggie Stiefvater

http://www.wahlstroms.se/images/article/coverimageplain/extralarge/97813260_8849.jpg
Varje år går Scorpioloppet av stapeln på ön där Kate bor. Ett lopp på Capaill uisce - mäniskoätande hästar som längtar efter att få återvända till havet. I ett sista försök att rädda det som finns kvar av hennes familj bestämmer hon sig för att vara med i tävlingen. Både tävlingen och vägen dit är tuff och farlig. Det blir inte lättare när hon lär känna Sean. Han har vunnit loppet fyra gånger tidigare, men aldrig har en vinst varit så viktig som i år. De blir kära i varandra, men bara en kan vinna den stora tävlingen.


Jag hade höga förväntningar på boken efter att ha läst, slukat och älskat hennes tidigare böcker om vargarna i Mercy Falls (Frost, Feber och Förevigt). Men jag blev tyvärr inte helt såld på den här boken. Stiefvaters sätt att  skriva är fantastiskt, men här kändes det som om att allt blev lite för mycket utdraget och gick för långsamt.
 
Det kändes som om det fanns en del oklarheter i slutet och många frågor kvarstod. I vilken tid utspelar sig boken? Ibland kändes det som nutid, ibland väldigt avlägset. Vart kommer hästarna ifrån? Är det ens hästar? Vad finns det på fastlandet?
 
Tyvärr var även kärlekshistorien ganska platt och det kändes aldrig som om man riktigt lärde känna huvudpersonerna. När jag läste på baksidan om den trodde jag verkligen att det var något riktigt bra på gång. Förväntningarna steg, men tyvärr ifriades inte det. Boken var helt okej, men det saknades någonting som skulle tagit den till nästa nivå helt enkelt.
 
3/5
 
Svensk titel: Dödsritten
Orginaltitel: Scorpio Races
Författare: Maggie Stiefvater
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsdatum: januari, 2013
ISBN: 9789132160882
 
Recensionsex från B Wahlströms

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0