Tematrio - vinter


När jag ser ut genom fönstret där jag sitter, ser jag en underbar gnistrande vintervärld. Snön ligger djup och både träd och buskar är täckta av rimfrost. En underbar dag för en promenad! Tyvärr dras jag med en envis förkylning så jag stannar inne, dricker kaffe, funderar över livet och läser såklart.
 
Det är dags för bloggen att vara med i "Veckans tematrio". Den här veckan handlar det om att berätta om tre böcker som utspelar sig under vintern:

1. Nattfåk - Johan Theorin
Under några härliga dagar på Väddö vid Ålands hav, fullkomligt åt jag böcker. Tillslut tog de slut och slut tog även mitt humör - vad skulle jag nu underhålla mig med? I den lilla kombinerade butiken/receptionen/cafét fanns en liten hylla där tummade semesterböcker kunde byta ägare med varandra. Där hittade jag Theorin's bok och det tackar jag för! Trots att det var mitt i sommaren kunde jag känna kylan och den karga ödsligheten rakt igenom boksidorna varje gång jag läste ur den.
 

2. Julfritt - John Grisham
Varje jul sedan några år tillbaka har jag tagit fram och njutit av John Grisham's dråpliga berättelse om paret Cranks försök att undvika julen. En lättsam och roande historia som passar perfekt i julens stressande för perfektion.
 

3. Kärlek - Hanne Ørstavik
Jag hittade den här boken i en liten realåda för en tia för flera år sedan på en stormarknad någonstans i vårt avlånga land. Det var så länge sedan jag läste den att jag inte riktigt kommer ihåg något annat än att den verkligen berörde mig, vilket betyder att det verkligen är dags för en omläsning!
 
"Vibeke och hennes son Jon är nyinflyttade till en liten ort i Nordnorge. Jon går ut för att sälja lotter och Vibeke går till biblioteket. Därifrån får läsaren följa de två i spåren genom den kalla vinterkvällen. En smygande oroskänsla växer sig allt starkare medan natten närmar sig morgonen."
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0